Tu się witamy

Paula

Re: Tu się witamy

Postautor: Paula » 20 gru 2017, 9:10

Cześć . Tez jestem tu nowa ;) Jaki niedosłuch ma Twoj syn gdy miał zakładane implanty ?

Róża

Postautor: Róża » 02 lut 2018, 14:26

Cześć
Jestem mamą 7 letniej Niny, zupełnie zdrowej i 3 miesięcznej Róży, u której diagnozujemy niedosłuch. Jesteśmy po pierwszym ABR, wyszedł niestety aż 80dcb pierwsza wizytę w Kajetanach mamy za tydzień. Ponoć to wizyta kwalifikacyjna do implantów. Otrząśnięcia z pierwszego szoku, łzy otarte i działamy. Dziękuję ze jest to miejsce. Do „usłyszenia”tutaj Drodzy Rodzice!!!:-)

mmartucha

Postautor: mmartucha » 10 mar 2018, 2:28

Cześć,
Mam na imię Marta. Jestem mamą dwójki słyszących dzieci - Mateusza i Kuby oraz niesłyszącej Natalki. Córeczka ma obustronny głęboki niedosłuch odbiorczy, była aparatowana bez efektu aparatami firmy Phonak, obecnie jest po wszczepieniu pierwszego implantu. Od podłączenia procesora mija dziś ósmy dzień i mam wrażenie, że córeczka zaczyna powoli reagować na głośne dźwięki, jest też zdecydowanie bardziej radosna i wydaje więcej dźwięków.

Magdalena

Postautor: Magdalena » 19 cze 2018, 0:33

Witam. Mam na imię Magda. Jestem mama 6 letniego slyszacego Tomka i rocznej implantowanej obustronnie Dominiki. Mieszkamy w Wielkiej Brytanii i tutaj dzieci od razu implantowane są obustronnie co uważam jest świetne bo od razu dziecko otrzymuje slyszenie w stereo i nie naraża sie rodziców na dodatkowe stresy drugiej operacji. Córka operowana byla w wieku 10 miesiecy, a procesory (Nucleus 7) nosi od 2 miesiecy, aparaty u nas się nie sprawdziły ponieważ corka ma bardzo głęboki niedosluch prawie gluchote. W ciągu tych 2 miesięcy efekty są niesamowite. Już teraz słyszy takie dzwieki jak syczenie węża (w zabawie) co jest dość cichym dźwiękiem..świetnie lokalizuje źródło dźwięku a nawet zaczęła gaworzyc..mamamama, babababa, dadada i jej ostatnio ulubione tatatata i wiele innych. Uważam ze w Kajetanach powinni pomyśleć o operowaniu od razu obustronnym bo korzyści dla dziecka są wtedy dużo wieksze. Pozdrawiam.

Martate

Postautor: Martate » 21 lip 2018, 11:34

Witajcie!
U nas 3jka na pokladzie, przy czym tylko najmlodsza-Marysia ma niedosłuch obustronny na poziomie umiarkowanym, ktory wykryliśmy dzięki temu, że w szpitalu, po urodzeniu zrobiono jej przesiewowe badanie słuchu. Aparaty mamy resound i trzymamy się Kajetan.
Pozdrawiamy!

Ostatnio przesunięty w górę 21 lip 2018, 11:34 przez: Anonymous.

Wróć do „Ogólne”