Oceny, opinie, wrażenia

Kto, gdzie i jak wszczepiają
Awatar użytkownika
Ola

Oceny, opinie, wrażenia

Postautor: Ola » 02 cze 2016, 11:05

KAJETANY
Mieszkamy 30 km od szpitala w Kajetanach, dlatego po diagnozie zdecydowaliśmy się tam udać na wszelkie konsultacje i operację. Za naszych czasów (2008) nie było kolejek wiec córka już w wieku 8 miesięcy miała pierwszą operację, druga operacja była rok później.

Szpital w Kajetanach zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Śmiało mogę stwierdzić że jest to szpital na skalę światową, możemy szczycić się nim na całym świecie. Nie zdawałam sobie wcześniej sprawy że w Polsce jest tak piękny i nowoczesny szpital.
Jedzenie było bardzo dobre, warunki w salach operacyjnych wręcz rewelacyjne- klimatyzacja, plazma, nieduże sale, udekorowane dla małych pacjentów. Otoczenie szpitala sprzyja miłym spacerom, przepięknie przygotowany park, cudowne lasy, zwierzęta - sarny, konie.... - nie mogłoby być idealniej :)

Tutaj filmik gdyby ktoś jeszcze tam nie był: https://www.youtube.com/watch?v=QgQ8e951MMg

Inną kwestią są kolejki, terminy wizyt i oschłość większości lekarzy i pielęgniarek.... Aby w tych kwestiach osiągnąć skalę światową potrzeba jeszcze wielu kroków. Nasza mentalność chyba nie jest jeszcze gotowa na zmiany w tej sferze.

Pacjent w tym szpitalu jest nierozpoznawalny, nie ma żadnej więzi miedzy personelem a pacjentem. W czasie kiedy byliśmy przyjęci na operację w ogolę nie widzi się chirurga przeprowadzającego operację... a szkoda, uważam że lekarz operujący małe dziecko powinien poświecić chociaż 3 minuty na rozmowę z rodzicami malucha. Tego bardzo mi brakowało, dzień operacji był dniem pełnym skrajnie mocnych i nieprzyjemnych emocji wiec wsparcie słowne pielęgniarki, psychologa, czy lekarza byłoby bardzo pożądane.

Ciesze się ze w mojej okolicy jest taki szpital z takimi warunkami ale liczę na małe zmiany w kwestii podejścia większości jego pracowników :)
Pozdrawiam,
Ola
Mama Heli (Hela ur.09/2012, UP 05/2013, UL 05/2014, niedosłuch genetyczny)

Olifa

Re: Oceny, opinie, wrażenia

Postautor: Olifa » 15 mar 2018, 12:18

Czytając różne opinie na różne kliniki chciała bym zarekomendować Wojewódzki Szpital Dziecięcy w Bydgoszczy lekarze specjaliści wysokiej klasy mający ostatnio opinie gdzie inna klinika nie może to ordynator otolaryngologi w tym szpitalu można powiedzieć czyni wszystko aby dziecko mogło usłyszeć poza tym jako jedyny w Polsce wszczepiał w 2017 roku Nukleus'y 7 firmy Cochlear w tamtych czasach był to najbardziej zaawansowany technologicznie procesor słuchu.

Awatar użytkownika
Ola

Re: Oceny, opinie, wrażenia

Postautor: Ola » 07 cze 2018, 15:32

Juz w 2017 był Nucleus 7 tam??? Az cieżko uwierzyć :) czyli w innych szpitalach zalegają stare procesory....
Pozdrawiam,
Ola
Mama Heli (Hela ur.09/2012, UP 05/2013, UL 05/2014, niedosłuch genetyczny)

Wróć do „Placówki wykonujące operacje”